Svamp- och salsicciapasta
20 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Svamp- och salsicciapsta är för gott för att avstå! Smakrik och lite syrlig salsiccia, salt pecorino och krämig grädde ger smaken till denna pastarätt där vi tillagar svampen på tre olika sätt. Dels kokas svampen med i såsen, vissa steks hårt i smör och en del av svampen skivas riktigt tunt och läggs på vid servering. Toppa med finhackad persilja och njut av din pasta när den är alldeles nylagad!

Känt från Matkanalen

Ingredienser
Färsk salsiccia, gärna med fänkål
|
300 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Skogschampinjoner
|
250 g |
Falbygdens® Pecorino romano
|
100 g |
2 msk | |
Vitt vin
|
1 dl |
2 dl | |
Pasta, t ex rigatoni
|
400 g |
Salt
|
1 tsk |
1 msk | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
974 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 78 g |
Fett: | 57 g |

