Tempura - Japanska frasiga grönsaker
Middag
•
&format=webp)
Tempura är en japansk maträtt där grönsaker, skaldjur eller svamp paneras i en luftig smet och friteras krispig i olja. Prova att panera och fritera bitar av vitost.
Ingredienser
Vetemjöl
|
1 dl |
---|---|
Majsstärkelse
|
1 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Salt
|
2 krm |
Vatten, vichyvatten eller öl
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Gör så här
Tempura serveras ofta med dipsåsen tentsuyu. Koka upp ¾ dl vatten, ev 1 tsk dashipulver (japansk fiskbuljong), ½ dl japansk soja och 1 msk socker och låt svalna helt.
Näringsvärden, per 3 dl
Energi:
500 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 93 g |
Fett: | 8 g |

