Tempura - Japanska frasiga grönsaker

Tempura - Japanska frasiga grönsaker

Tempura är en japansk maträtt där grönsaker, skaldjur eller svamp paneras i en luftig smet och friteras krispig i olja. Prova att panera och fritera bitar av vitost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tempura---japanska-frasiga-gronsaker/

Gör så här

  • Blanda majsstärkelse, vetemjöl och bakpulver i en rymlig bunke. Rör ner hälften av vätskan och rör till en jämn smet.
  • Tillsätt resten av vätskan och ägget och vispa ihop till en lös smet.
  • Hetta upp neutral olja till 180° i en rymlig kastrull.
  • Vänd ner grönsaker i frityrsmeten och fritera dem i omgångar tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Tips på grönsaker: blomkål, broccoli, sparris, lökringar, zucchini.
Klart!

Tempura serveras ofta med dipsåsen tentsuyu. Koka upp ¾ dl vatten, ev 1 tsk dashipulver (japansk fiskbuljong), ½ dl japansk soja och 1 msk socker och låt svalna helt.

Energi:

500 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 93 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Vetemjöl
1 dl
Majsstärkelse
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
2 krm
Vatten, vichyvatten eller öl
1 dl
Ägg
1