Tomatmarmelad med apelsin

40 min Brunch Frukost
Frysbar
Tomatmarmelad med apelsin

Tomatmarmelad med smak av apelsin som passar bra till grönmögelost och är ett måste på julens ostbrickor. Förvarad i kyl håller marmeladen sig 2-3 veckor.

Ingredienser

Tomater
325 g
Apelsin
1
Strösocker
100 g
Vaniljstång
½
Lagerblad
1
Svartpepparkorn
1 krm

Gör så här

  • Skär tomaterna i tärningar. Lägg ⅔ av dem i en kastrull.
  • Skala apelsinen och tärna fruktköttet. Lägg ner apelsin, socker, vaniljstång, lagerblad och pepparkorn i kastrullen.
  • Rör om och koka på medelvärme till syltkonsistens, ca 20 min. Tillsätt resterande tomater och koka upp igen.
  • Häll marmeladen i rengjorda glasburkar, sätt på locket direkt och förvara i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

541 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 124 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/tomatmarmelad-med-apelsin/