Tonkatsu
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Tonkatsu är en japansk krispig schnitzel som serveras med frisk kålsallad och tonkatsusås. Den här rätten passar utmärkt till både vardag som fest och är alltid lika uppskattad. Nystekt kött med krispig kålsallad smaksatt med sesamolja, soja och färsk koriander. Tonkatsu är en riktigt smakrik festmåltid!
Ingredienser
Tonkatsusås:
Chilisås
|
1 dl |
---|---|
Worcestershiresås
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Sambal oelek
|
2 msk |
Strösocker
|
2 msk |
Japansk kålsallad:
2 dl | |
Japansk soja
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Spetskål
|
250 g |
Morot
|
1 |
Salladslökar
|
2 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Schnitzel:
Skinkschnitzel eller fläskkarré
|
600 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Panko
|
2 dl |
Till servering:
Jasminris
|
4 port |
---|---|
Lime
|
1 |
Gör så här
Tonkatsusås:
Japansk kålsallad:
Schnitzel:
Näringsvärden, per portion med tillbehör
Energi:
947 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 95 g |
Fett: | 42 g |

