Toscansk soppa med kyckling

15 min Buffé Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Toscansk soppa med kyckling

Pimpa den färdiglagade toscanska tomatsoppan med kyckling, vitlök, salladslök och pestocrème. Perfekt mat att laga när tiden är knapp!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
300 g
Vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Babyspenat
70 g
1 msk
Kelda® Mustig tomatsoppa
1 liter
Pesto, gärna hemlagad
4 msk
Färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Strimla kyckling. Skala och finhacka vitlök.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs kyckling och vitlök tills kycklingen fått fin färg. Salta. Tillsätt spenat och fräs någon minut.
  • Häll ner soppan i kastrullen och låt koka 2–3 min.
  • Toppa tomatsoppan med pesto och hackad persilja. Servera med bröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/toscansk-soppa-med-kyckling/