Turkisk pasta
30 min
Huvudrätt
Matlåda
•
&format=webp)
Turkisk pasta är en smakrik rätt som består av nykokt pasta, vitlökssås, kryddstekt nötfärs, hett paprikasmör, färska tomater och grovhackad bladpersilja. För bästa resultat är det viktigt att köttet får ordentligt med färg. Turkisk pasta är lätt att laga och perfekt att stoppa i matlådan.
Ingredienser
Pasta farfalle
|
360 g |
---|
Köttfärs:
Gul lök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Nötfärs
|
500 g |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Paprikapulver
|
1 msk |
Curry
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Vitlökssås:
2 dl | |
Vitlöksklyftor
|
1 - 2 |
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Paprikasmör:
50 g | |
Paprikapulver
|
1 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Topping:
Körsbärstomater, i olika färger
|
300 g |
---|---|
Bladpersilja
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
769 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,6 g |
Protein: | 44 g |
Kolhydrater: | 73,4 g |
Fett: | 33 g |

