Ugnspannkaka

Efterrätt Lunch Mellanmål
Frysbar
Ugnspannkaka

Saftig och luftig ugnspannkaka när den är som bäst. Enkelt recept på klassisk ugnspannkaka som toppas med vispad grädde och sylt. Den här ugnspannkakan passar lika bra till vardagsmiddagen som till efterrätt eller mellanmål. Underbart gott och lättlagat!

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
6 dl
Ägg
4

Till servering:

Hallonsylt eller jordgubbssylt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda mjöl, salt och socker i en skål. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen och resterande mjölk.
  • Smörj en ugnsform, ca 30x40. Häll i pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen 25-30 min.
  • Servera ugnspannkakan med vispad grädde och sylt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

362 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka/