Ugnspannkaka med bacon

50 min Brunch Huvudrätt Lunch Matlåda
Frysbar
Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon är en klassisk rätt som är både mättande och lätt att tillaga. Servera gärna ugnspannkakan med KESO® Cottage cheese, rårörda lingon och morötter.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
6 dl
Ägg
4
Bacon
120 g

Till servering:

Morot
500 g
Rårörda lingon
2 dl
500 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Smörj en större ugnsform noga med smör.
  • Blanda mjöl, salt och socker i en skål.
  • Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen och resterande mjölk.
  • Häll pannkakssmeten i formen och lägg över baconskivorna.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.
  • Servera ugnspannkakan med grovrivna eller hyvlade morötter, rårörda lingon och cottage cheese.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

703 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,2 g
Protein: 37,2 g
Kolhydrater: 72,6 g
Fett: 29,1 g
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka-med-bacon/