Ugnsrostad gös med kantareller och sidfläsk
50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

De tidiga kantarellerna är så fina i smaken. Para ihop dem med nyfångad gös, knaperstekt fläsk och några klickar smetana. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Klas Lindberg
Årets kock 2012

Ingredienser
Hel gös ca 1,5 kg
|
1 |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Citron
|
1 |
Plockad färsk dill
|
1 dl |
25 g |
Kantarellpanna:
Små gula lökar
|
16 |
---|---|
Rökt sidfläsk
|
200 g |
Rensade kantareller
|
500 g |
Kokta färskpotatisar
|
16 |
1 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Hackad färsk dill
|
1 dl |
Gör så här
Om du inte får tag i gös, kan du använda abborre eller röding istället.
Näringsvärden, per port
Energi:
665 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 50 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 30 g |

