Ugnsstekta grönsaker med fetaost

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Ugnsstekta grönsaker med fetaost

Kryddad och smulad fetaost smakar hur gott som helst tillsammans med både grönsaker och kött.

Ingredienser

Potatis
1 kg
Rödlök
150 g
Aubergine
300 g
Morot
150 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Grovt salt
1½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Kryddad fetaost:

Salladslökar
6
150 g
Färsk timjan
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg i potatisen.
  • Koka på svag värme under lock ca 3 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen tills den är torr.
  • Skala och skär löken i klyftor. Skär auberginen i stor tärningar. Skala och skär moroten i bitar.
  • Lägg potatis, lök, aubergine och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-&rapsolja. Salta och peppra och blanda runt.
  • Strimla salladslöken. Smula osten och blanda med salladslök och timjan. Strö blandningen över grönsakerna.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden.
  • Servera till t ex stekt kött.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl kött

Energi:

490 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/ugnsstekta-gronsaker-med-apetina/