Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Våfflor med ost och rosmarin
Våfflor med ost och rosmarin
20 min
Buffé
Huvudrätt
Förrätt
Mellanmål
•
Se kommentarer
Annorlunda våfflor på dinkelmjöl med ost och rosmarin i våffelsmeten. Jättegod till soppa eller sallad istället för bröd.
Andra liknande recept
45 min
Våfflor
(6219)
Budget
30 min
Frasvåfflor
(1192)
Budget
45 min
Våfflor utan ägg
(109)
60+ min
Jordgubbssylt
(210)
30 min
Somrig körsbärssylt
(33)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, ost, rosmarin, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
Blanda crème fraiche med rosmarin.
Servera våfflorna direkt med crème fraiche och rädisor.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
380 kcal
Protein:
11 g
Kolhydrater:
27 g
Fett:
26 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Dinkelmjöl
3 dl
Dinkelmjöl, fullkorn
1 dl
Riven Arla Ko Präst® Ost 31%
2 dl
Hackad färsk rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Bakpulver
1 tsk
Arla Ko® Standardmjölk
4½ dl
Ägg
2
Fyllning:
Arla Köket® Crème fraiche
2 dl
Hackad färsk rosmarin
2 msk
Rädisor
1 knippe
Andra liknande recept
45 min
Våfflor
(6219)
Budget
30 min
Frasvåfflor
(1192)
Budget
45 min
Våfflor utan ägg
(109)
60+ min
Jordgubbssylt
(210)
30 min
Somrig körsbärssylt
(33)
45 min
Våffelsmet
(89)
1 tim
Belgiska våfflor
(104)
Budget
25 min
Matiga våfflor
(29)
50 min
Hjortronsylt
(16)
30 min
Våfflor med matjessill
(4)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum