Våfflor utan ägg

45 min Brunch Efterrätt Mellanmål
Våfflor utan ägg

Här är ett riktigt bra recept på våfflor utan ägg. Allra bäst blir våfflorna om du gör smeten i god tid innan de ska gräddas så den hinner stå till sig. Välj om du vill toppa dina våfflor med t ex söta bär och grädde eller lax och crème fraiche.

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

75 g
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
2 krm
3 dl
Mineralvatten
2 dl

Gör så här

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i mineralvattnet och det avsvalnande smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  • Grädda våfflorna och servera med t ex söta bär och grädde eller lax och crème fraiche.
Klart!

Lägg inte varma våfflor på varandra utan låt våfflorna svalna på ett galler, så håller de sig frasiga.

Näringsvärden, per styck exkl. tillbehör

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/vafflor-utan-agg/