Vegetarisk matsedel vecka 8

måndag

Spaghetti bolognese med quornfärs

30 min
(56)

En smakrik och krämig bolognese med quorn och mättande rotfrukter. Snabblagad vegetarisk vardagsfavorit.

Se recept
Spaghetti bolognese med quornfärs
tisdag

Vegetarisk gryta med gremolata

30 min
(49)

En smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.

Se recept
Vegetarisk gryta med gremolata
onsdag

Matig ugnspannkaka med potatis

50 min
(117)

En nyttigare ugnspannkaka med dinkelmjöl, KESO® Cottage cheese och riven potatis i smeten. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon.

Se recept
Matig ugnspannkaka med potatis
torsdag

Kikärtspilaff

35 min
(191)

God risrätt som förgyller även den enklaste middagen! Kikärtorna ger härligt tuggmotstånd.

Se recept
Kikärtspilaff
fredag

Bönstroganoff

30 min
(345)

Vardagshjälten Stroganoff i en mild vegetarisk variant med bönor, morötter och zucchini. Bönstroganoff går snabbt och enkelt att göra och passar med ris eller potatismos.

Se recept
Bönstroganoff
lördag

Macaroni and cheese

40 min
(188)

Macaroni and cheese är en klassisk amerikansk favoriträtt. Vår variant är supersnabb och extra krämig då vi låter bli att gratinera den. Istället toppas makaronerna med krispig panko. Den är beroendeframkallande god!

Se recept
Macaroni and cheese
söndag

Getostpaj med rödbetor

(380)

Ljuvlig getostpaj med kokta rödbetor och smak av rosmarin. Vackra pumpafrön strös över pajen innan den gräddas. Getostpaj är perfekt på buffébordet.

Se recept
Getostpaj med rödbetor