Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vinbärspäron med hallon
Vinbärspäron med hallon
40 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Vinbär, hallon och päron är en härligt smakkombination.
Andra liknande recept
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(227)
1 tim
Bulgogi
(25)
15 min
Fattiga riddare med fruktig cottage cheese
(80)
45 min
Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad
(53)
30 min
Smörrebröd med färskostkvarg
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i hallon, socker och kanel.
Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar.
Koka päronen nätt och jämt mjuka i lagen och lägg dem i en skål.
Smaksätt ev. lagen med lite likör och häll den över päronen. Låt kallna.
Blanda crème fraiche och honung. Servera såsen till päronen.
Klart!
Ingredienser
Päron
8
Konc svartvinbärssaft
2 dl
Vatten
2 dl
Frysta hallon
200 g
Strösocker
½ dl
Kanelstång
1
Vinbärslikör
ev 2 msk
Sås:
Arla Köket® Lätt crème fraiche
4 dl
Honung
2 msk
Andra liknande recept
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(227)
1 tim
Bulgogi
(25)
15 min
Fattiga riddare med fruktig cottage cheese
(80)
45 min
Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad
(53)
30 min
Smörrebröd med färskostkvarg
(8)
30 min
Mannagrynsgröt med passion
(39)
45 min
Chèvresallad
(4)
30 min
Sallad med lax, sockerärter och matvete
(45)
20 min
Karamelliserad gräddädel på kavring
(3)
60+ min
Päron med chokladmoussetopp
(56)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum