Vispad vaniljcrème med rårörda jordgubbar

15 min Dessert
Vispad vaniljcrème med rårörda jordgubbar

En krämig och god dessert som du svänger ihop i ett nafs. Blanda ner lite hackad färsk mynta eller citronmeliss i jordgubbarna också för en frisk fläkt!

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Vaniljcrème:

1½ dl
150 g
Florsocker
1 dl
Vaniljstång, urskrapade frön
1
Vaniljpulver
eller 1 krm

Rårörda jordgubbar:

Jordgubbar
250 g
Strösocker
2 msk

Gör så här

  • Börja med de rårörda jordgubbarna.
  • Rensa och skär jordgubbarna i kvartar. Stör över socker och rör tills sockret löst sig.
  • Blanda syrad grädde med färskost, florsocker och vanilj. Vispa till krämig konsistens.
  • Fördela krämen i serveringsglas och toppa med jordgubbarna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/vispad-vaniljcreme-med-rarorda-jordgubbar/