Yorkshire pudding
40 min
Brunch
Efterrätt
Förrätt
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Yorkshire pudding är en klassiker från England. Den serveras ofta till söndagsmiddagarna med gräddsås och kött. Vi serverar denna krispiga yorkshire pudding med hallonsylt och vispgrädde. Prova gärna en salt variant med smetana och kallrökt lax. Lika gott med båda fyllningarna!
Ingredienser
Matolja
|
ca 1 dl |
---|---|
Ägg
|
4 |
2 dl | |
Vetemjöl
|
2 dl |
Salt
|
2 krm |
Till servering:
2 dl | |
Kallrökt lax
|
150 g |
2 dl | |
Blåbärssylt
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port utan tillbehör
Energi:
414 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 30 g |

