Ägg benedict

Ägg benedict

45 min
Vegetarisk variant på ägg benedict som är en klassisk, amerikansk favorit till brunch. Pocherat ägg på gott surdegsbröd med krämig hollandaise – mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/agg-benedict/

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Vispa ihop äggulor, vatten, worcestershiresås och citronsaft i en liten kastrull.
  • Ställ den i större kastrull med sjudande vatten och vispa till blandningen tjocknat.
  • Ta kastrullen från vattenbadet och tillsätt smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med salt.
  • Häll ättikan 4 små koppar. Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
  • Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel.
  • Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra 2-3 min. Lyft upp äggen med en hålslev.
  • Stek brödskivorna i smör och lägg upp på tallrikar.
  • Lägg ett ägg på varje brödskiva och toppa med hollandaisesås och ev dill.
Klart!
Energi:

540 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Ljust bröd gärna av vetesurdeg
4 skivor
Hollandaisesås
200 g
Äggulor
2
Vatten
2 msk
Worcestershiresås
½ tsk
Citronsaft
1 tsk
Salt
1 krm
Pocherade ägg
Ägg
4
Ättiksprit 12%
2 msk
Vatten
1½ liter
Salt
1 msk