Laxpasta med pepparrot

Laxpasta med pepparrot

15 min Huvudrätt
Fräsch pastasallad med rökt lax och en krämig sås på crème fraiche, dill, gurka och wasabi - den gröna, starka, japanska pepparroten. Supergod pastasallad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxpasta-med-pepparrot/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar.
  • Blanda lätt crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi, lax och gurka.
  • Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen.
  • Rör ner såsen i den ljumma pastan.
  • Riv salladen i bitar och blanda ner. Servera genast.
Klart!

Wasabin kan bytas ut mot 2 msk riven pepparrot.

Energi:

410 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Pasta t ex snäckor
250 g
Rökt lax
150 g
Gurka
1
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk dill
½ dl
Wasabipasta
2 tsk
Sallad (gärna olika sorter)
150 g