Krämig och elegant pasta med sagolik sås med både lax och räkor. En lyxig och lättlagad måltid som alltid gör succé! Toppa den smakrika pastan med den italienska klassikern gremolata. Det är helt enkelt finhackad persilja, vitlök och citronskal. Gott och enkelt som sätter piff på det allra mesta.
Börja med gremolatan. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet ner i en skål. Skala vitlöken. Hacka vitlök och persiljan fint. Blanda med citronskalet. Ställ åt sidan.
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar.
Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrul. Koka upp.
Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna och smaka av med salt.
Blanda nykokt pasta med såsen. Strö över gremolata och servera direkt.
Klart!
200 g skalade räkor motsvarar ca 500 g oskalade.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.