Chokladmousse
1 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
•

Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.
Ingredienser
Mörk choklad
|
100 g |
---|---|
3 dl | |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
2 msk |
Vatten
|
1 msk |
Brända mandlar:
Apelsin
|
1 |
---|---|
Strösocker
|
¾ dl |
Mandel
|
½ dl |
Gör så här
Brända mandlar:
Markera receptet som tillagat
Ställ in moussen 10 min i frysen innan den portioneras upp så hinner luftbubblorna stelna och moussen blir luftigare.
Näringsvärden, per port
Energi:
609 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 4,9 % | 7,3 g |
Fett: | 66,6 % | 45,9 g |
Kolhydrater: | 28,5 % | 42,8 g |

