Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse

60+ min Buffé Efterrätt
Denna passionsfruktsmousse är för god att för att avstå! Perfekt vispad grädde, smält vit choklad, Kesella® och frisk färsk passionsfrukt - en oslagbar kombination! Moussen går fint att förbereda dagen innan den ska ätas. Toppa sedan med passionsfrukt och citronmeliss vid servering. Denna mousse är en underbar påskdessert!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/passionsfruktsmousse/

Gör så här

  • Halvera 3 passionsfrukter. Pressa ner saften i ett glas, sila bort kärnorna.
  • Vispa grädden tills det precis börjar bildas toppar. Den ska inte vispas för hårt, då kan moussen bli grynig.
  • Smält chokladen över vattenbad så att den precis bara smälter. Ta från värmen.
  • Vispa ner ägget i chokladen under kraftig omrörning.
  • Vispa ner lite grädde åt gången till en slät mousse. Tillsätt passionsfruktssaft och kvarg, blanda väl.
  • Häll upp moussen i små glas och ställ i kylen ca 1 tim.
  • Toppa moussen med resterande passionsfrukt och citronmeliss vid servering.
Klart!
Energi:

326 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Passionsfrukter
6
2 dl
Vit choklad
150 g
Äggula
1
1 dl
Citronmeliss, till servering