Mjölkchokladmousse

Mjölkchokladmousse

60+ min Efterrätt
En mousse på svensk mjölkchoklad, en len njutning ihop med smörstekta päronklyftor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladmousse/

Gör så här

  • Skala päronen och skär dem i klyftor. Strö över socker. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
  • Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.
  • Vispa grädden hårt.
  • Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
  • Rör sedan tills den smälter.Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme. Ljus choklad är extra värmekänslig.
  • Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  • Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev med konjak.
  • Klicka moussen ovanpå päronen.
  • Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
Klart!

Ingredienser

Päron
3
Strösocker
2 msk
1 msk
2 dl
Mjölkchoklad
100 g
Äggulor
2
Konjak
ev 1 msk