Morotskaka
1 tim 20 min
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Morotskaka är en tidlös favorit som alltid gör succé. Den här varianten är extra saftig, kryddig och toppad med en len färskostfrosting med citron. Passar lika bra till fikat som till dessert. Tål du inte valnötter? Byt ut dem mot pumpakärnor – rosta dem gärna i torr stekpanna för extra smak.
Ingredienser
Morot (3 st)
|
300 g |
---|---|
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
3 dl |
Rapsolja
|
1½ dl |
Vetemjöl
|
4 dl |
Vaniljpulver
|
2 tsk |
Bakpulver
|
1 tsk |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Salt
|
2 krm |
Frosting:
150 g | |
100 g | |
Florsocker
|
3 dl |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Topping:
Hackade valnötter
|
1 dl |
---|
Gör så här
Frosting:
Markera receptet som tillagat
Det går lika bra att använda en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Näringsvärden, per bit
Energi:
375 kcal
Näringsvärden per bit | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Fett: | 21 g |
Kolhydrater: | 40 g |

