Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka

Buffé Mellanmål Efterrätt
Denna saftiga och maffiga morotskaka är bakad med mandelmjöl och smaksatt med kanel, ingefära och muskot. Glasyren är syrligt god med citronsmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-morotskaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Sätt ett bakplåtspapper i botten.
  • Skala och riv morötterna fint. Smält smöret.
  • Vispa ägg, socker och vanilj på hög hastighet tills det är riktigt pösigt.
  • Blanda mandelmjöl, kanel, ingefära, muskotnöt och bakpulver i en separat skål.
  • Tillsätt gradvis de torra ingredienserna, morötterna och smöret i äggblandningen. Rör om ordentligt.
  • Häll smeten formen och grädda mitt i ugnen ca 80 min, eller tills den är genombakad.
  • Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
  • Vispa ihop färskost, florsocker och citron till en slät kräm. Bred galsyren på den kalla morotskakan. Garnera gärna med valnötter.
Klart!

Det går lika bra att använda en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Energi:

375 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Morot
300 g
150 g
Ägg
5
Mörkt muscovadosocker
3 dl
Vaniljpulver
½ tsk
Mandelmjöl
8 dl
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen muskot
1 krm
Bakpulver
1 tsk
Valnötter
150 g
Glasyr:
250 g
Florsocker
¾ dl
Pressad citron
2 tsk
Valnötter, till garnering