Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Buffé Efterrätt
Att baka morotskaka i långpanna är toppen när det är många som ska få smaka på kakan! Denna kaka är klassisk i sin smaksättning, precis så som vi tyckar att den ska smaka. Sedan är frostingen toppad med vackra smakria pistagenötter. Om du hittar lite ätbara blommor är det även fint att garnera med!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotskaka-i-langpanna/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
  • Skala och riv morötterna fint. Lägg i en bunke och blanda med rårörsocker, kanel, ingefära och kardemumma.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Vänd ner i bunken med morötterna tillsammans med rapsoljan.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner det i smeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 40-45 min, tills den är helt genomgräddad. Låt morotskakan kallna.
  • Vispa ihop smör och färskost tills det är krämigt. Sikta ner florsocker och vispa till en jämn smet. Ser frostingen ut att ha skurit sig är det bara att fortsätta vispa tills den är helt slät. Bred frostingen över den kalla morotskakan.
  • Strö över hackade pistagenötter och skär kakan i bitar.
Klart!
Energi:

409 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Morot
ca 300 g
Rårörsocker
1 dl
Malen kanel
2 msk
Malen ingefära
2 tsk
Kardemummakärnor, mortlade
1 tsk
Ägg
5
Strösocker
4 dl
Rapsolja
2½ dl
Vetemjöl
6 dl
Bakpulver
1 msk
Vaniljpulver
2 krm
Frosting:
100 g
300 g
Florsocker
3 dl
Pistagenötter, hackade till garnering
1 dl