Kinainspirerad kyckling

Kinainspirerad kyckling

15 min Huvudrätt
Laga Kinamaten hemma i ditt eget kök - det är enklare än du kan tro!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kinainspirerad-kyckling/

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken.
  • Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt.
  • Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna.
  • Fräs löken och vitlöken lätt och rör ner i pannan. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min.
  • Servera med kokt ris.
Klart!

I den kinainspirerade kycklingen blandas köttet med potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Gula lökar eller 1 purjolök
2
Vitlöksklyftor
3
Potatismjöl
2 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Cashewnötter
1 dl
Kinesisk soja
1 msk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl