Dragonkyckling

Dragonkyckling

30 min Huvudrätt
Denna dragonkyckling med fransk touch är en är lättlagad vardagsfavorit. Stekt kyckling serveras i en krämig sås med smak av dragon och citron. Till detta serveras rostade rotfrukter - Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dragonkyckling/

Gör så här

  • Börja med rotfrukterna. Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft.
  • Halvera potatisen. Skala och skär morot och palsternacka i grova bitar. Banda allt i en smord långpanna med salt och rosmarin. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  • Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Salta och peppra. Bryn kycklingen i Smör- & rapsolja.
  • Vispa ihop crème fraiche, mjölk, dragon och smulad buljong i en kastrull. Lägg i kycklingen och låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Strö över ost och persilja. Servera med kokt potatis och morötter.
Klart!

Persilja kan bytas mot dragon.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

460 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt och svartpeppar
1 msk
2 dl
1 dl
Torkad dragon
2 tsk
Hönsbuljong
1 tärning
Hackad färsk persilja
2 msk
Rostade rotfrukter:
Potatis
900 g
Morot
500 g
Palsternacka
250 g
2 msk
Salt
1½ tsk
Torkad rosmarin
1 msk