Smördegshjärtan med hallon

Smördegshjärtan med hallon

45 min Efterrätt
Ljuvliga smördegshjärtan med söta hallon på en mjuk bädd av fräsch, vaniljsmakande kvarg. Frasig smördeg i hjärtform skapar fulländning till denna bakelse.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smordegshjartan-med-hallon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tryck ut 12 hjärtan ur smördegen med ett pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 5 min eller tills de har fått fin färg.
  • Låt svalna och skär av toppen på hjärtana och använd dem som lock.
  • Fördela Kvarg och hallon på bottnarna. Lägg på locken och pudra över rikligt med florsocker.
Klart!

Ingredienser

Smördeg
275 g
Ägg
1
500 g
Hallon eller smultron
4 dl
Garnering:
Florsocker