Hastkaka med saffran

Hastkaka med saffran

40 min Mellanmål
Snabb, enkel och god kaka. Kardemummaälskaren byter saffran mot 1 tsk stött kardemumma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hastkaka-med-saffran/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och saffran i en bunke.
  • Skär smöret i tunna skivor och lägg det i mjölblandningen. Finfördela smöret med hjälp av t ex en gaffel. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Klicka ut den i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Strö över pärlsocker och mandel.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Mjölken kan bytas ut mot filmjölk.

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Strösocker
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Saffran à 0,5 g
½ pkt
75 g
2 dl
Garnering:
Pärlsocker
2 msk
Hackad mandel
2 msk