Balsamicokyckling med lök

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Balsamicokyckling med lök

Kyckling i ugn tillsammans med purjolök, rödlök och vitlök. Rödlöken blir söt och god när den ugnssteks och balsamvinäger som krydda i såsen är en fantastisk smakhöjare.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Rödlökar
2
Purjolök
1
Torkad oregano
2 tsk

Sås:

3 dl
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingfond
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Kinesisk soja
½ tsk
Majsstärkelse
½ msk

Till serveing:

Basmatiris
3½ dl
Bladpersilja
100 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör- &rapsolja. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
  • Skala rödlök och skär i stora klyftor. Ansa och skär purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om kycklingen.
  • Ringla 1 msk smör- &rapsolja över löken. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 min.
  • Skär filéerna i skivor. Blanda löken med grovhackad persilja. Servera med balsamicosås och ris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

605 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,5 g
Protein: 26,9 % 40 g
Fett: 26,6 % 18,2 g
Kolhydrater: 46,5 % 69,3 g
https://www.arla.se/recept/balsamicokyckling-med-lok/