Strömmingstapas med två dipp

Strömmingstapas med två dipp

30 min Huvudrätt
Nystekta och krispiga små strömmingsfiléer som äts direkt med fingrarna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/strommingstapas-med-tva-dipp/

Gör så här

  • Klipp bort ryggfenan och dela strömmingsfiléerna på längden.
  • Blanda senap, yoghurt, salt och peppar i en skål. Vänd ner strömmingen i blandningen och vänd dem sedan i rågmjöl.
  • Stek strömmingen brun och knaprig i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg ut dem på hushållspapper så håller de sig krispiga.
  • Rör ihop dippsåserna. Servera strömmingen med såserna och bröd. Garnera ev med lökringar.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Dijonsenap
1 msk
3 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grovt rågmjöl
1 dl
3 msk
Citrondipp:
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Hackad färsk gräslök
½ dl
Pepparrotsdipp:
2 dl
Pepparrot
1 msk
Äppelmos
2 tsk
Salt
1 krm