Fyllda strömmingsflundror

Fyllda strömmingsflundror

Huvudrätt
Panerad strömming fylld med vitost, crème fraiche och rödlök. Enkel och god husmanskost på nytt sätt. Servera dem gärna med potatismos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fyllda-strommingsflundror/

Gör så här

  • Skölj fisken. Lägg ut hälften av filéerna på ett skärbräde med köttsidan upp.
  • Skala och hacka löken. Mosa osten och blanda med crème fraiche och lök.
  • Lägg oströran på hälften av filérna och lägg de andra filéerna ovanpå.
  • Blanda mjöl, ströbröd och salt och vänd fisken i mjölet.
  • Stek i smör 3-4 min per sida.
Klart!

Flundrorna kan fyllas och paneras i förväg.

Ingredienser

Strömmingsfilé
600 g
Rödlök
1
100 g
1 dl
Ströbröd
½ dl
Rågmjöl
½ dl
Salt
1½ tsk