Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

50 min Buffé Förrätt
Stekta tärningar av aubergine med vitlöksyoghurt och kryddig tomatsås. Vitlöksyoghurten, Patlican kizartmasi på turkiska, är jättegod till grillad eller stekt mat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aubergine-med-vitloksyoghurt-och-tomatsas/

Gör så här

  • Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt stå ca 30 min.
  • Torka av och stek tärningarna i smör-&rapsolja. Häll upp i en form och låt kallna.
  • Smaksätt yoghurt med vitlök och salt. Bred ut det över auberginen.
  • Ringla tomatsåsen över. Garnera med basilika.
Klart!

För mer hetta i vitlöksyoghurten, blanda 1 tsk chilipeppar i tomatsåsen.

Energi:

150 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Aubergine
1
Salt
½ tsk
2 msk
2½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
2 krm
Kryddstark tomatsås
2 dl
Färsk basilika blad
10 blad