Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås
50 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•

Stekta tärningar av aubergine med vitlöksyoghurt och kryddig tomatsås. Vitlöksyoghurten, Patlican kizartmasi på turkiska, är jättegod till grillad eller stekt mat.
Ingredienser
Aubergine
|
1 |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
2 msk | |
2½ dl | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
2 krm |
Kryddstark tomatsås
|
2 dl |
Färsk basilika blad
|
10 blad |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För mer hetta i vitlöksyoghurten, blanda 1 tsk chilipeppar i tomatsåsen.
Näringsvärden, per port
Energi:
163 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 8,7 % | 3,5 g |
Fett: | 73,6 % | 13,6 g |
Kolhydrater: | 17,7 % | 7,1 g |

