Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

60+ min Efterrätt
Len chokladpannacotta med kraftig chokladsmak och friskhet från syrad grädde. Variera genom att toppa med färska bär efter säsong och humör!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladpannacotta/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten, minst 5 min. Hacka chokladen.
  • Koka upp syrad grädde med delad och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen och chokladen, rör slätt.
  • Vänd ner chokladblandningen i yoghurten till en slät smet.
  • Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl minst 2 tim.
  • Toppa chokladpannacottan med bär, grovhackade nötter och pudra ev över kakao.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Mörk choklad
50 g
Gelatinblad
2½ dl
Vaniljstång
½
1½ dl
Blandade färska bär t ex björnbär och blåbär
Ev hasselnötter
Ev kakao