Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

60+ min Efterrätt
Saffranspannacotta, kanske den nya favoriten bland desserterna i jul? Smaka vår ljuvliga och krämiga saffranspannacotta. En perfekt efterrätt att förbereda dagen innan den ska avnjutas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranspannacotta/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde, socker, saffran och vaniljsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Häll gräddblandningen i små vattensköljda glas eller formar.
  • Låt saffranspannacottan stelna i kyl i minst 4 tim eller tills nästa dag.
  • Stjälp ev. upp saffranspannacottan eller servera direkt ur glasen med finskuren apelsinsallad.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
Kelda® mellangrädde
5 dl
Strösocker
½ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Vaniljsocker
1 tsk