Engelska muffins

Engelska muffins

60+ min
Engelska muffins är klassikern som serveras till Eggs Benedict och andra brunchrätter. Rosta eller stek gärna på brödet lite innan servering!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/engelska-muffins/

Gör så här

  • Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt svalna till ca 37°. Rör ut jästen i en bunke med mjölken.
  • Tillsätt salt , socker, bakpulver och mjöl, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  • Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk, ca 2 cm tjock. Stansa ut rundlar ca 10 cm i diameter, gärna med en utstickare.
  • Överbliven deg kan kavlas ut igen tills det nästan inte är någon deg kvar och den sista biten kan du forma till en rundel med händerna.
  • Spreja varje bit med vatten, gärna med blomspruta på bägge sidor och vänd dem i polentagryn.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna övertäckta på galler.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Jäst
¼ pkt
50 g
3 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
2 msk
Bakpulver
½ tsk
Vetemjöl
1 liter
Polenta
½ dl