Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar
Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
En frisk och läskande fruktsoppa som blir knaprigt god av äppeltoppar.
Andra liknande recept
20 min
Spenatsoppa
(646)
Budget
Köttfärssoppa
(177)
Budget
40 min
Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök
(131)
Budget
30 min
Grön ärtsoppa
(957)
30 min
Morotssoppa
(483)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka vatten och socker simmigt, ca 10 min. Låt kallna.
Pressa saften ur grapefrukterna. Blanda med sockerlag och matyoghurt. Smaka ev av med citronsaft.
Använd glassmaskin eller ställ soppan i frysen. Ta ut den efter 1 tim och rör om.
Frys ytterligare 2 tim tills soppan är grynig och något tunnare än sorbet.
Sätt ugnen på 200°.
Skala och riv äpplena grovt. Blanda med citronsaft och socker. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper.
Torka i ugnen 10-15 min tills det fått lite färg. Låt svalna något. Forma till små toppar.
Servera dem ljumma i den frusna soppan.
Klart!
Ingredienser
Vatten
2 dl
Strösocker
2 dl
Blodgrape
4
Arla Köket® turkisk yoghurt 200 g
2 dl
Äppeltoppar:
Äpplen
2
Citron
saft av ½
Strösocker
1 dl
Andra liknande recept
20 min
Spenatsoppa
(646)
Budget
Köttfärssoppa
(177)
Budget
40 min
Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök
(131)
Budget
30 min
Grön ärtsoppa
(957)
30 min
Morotssoppa
(483)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(721)
45 min
Rabarbersoppa
(31)
30 min
Blomkålssoppa
(1031)
Budget
20 min
Fisksoppa
(600)
30 min
Potatis- och purjolökssoppa
(385)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum