Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

60+ min Buffé
Strömming är som gjort för goda smaksättningar, här med härligt senapssting. Passar lika bra att servera vid årets alla mathögtider. Med nykokt potatis och knäckebröd är detta en underbar måltid!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/senapsgravad-stromming/

Gör så här

  • Drag skinnet av strömmingen.
  • Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen.
  • Ställ in i kyl och låt stå tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim.
  • Häll bort lagen.
  • Blanda alla ingredienserna till senapssåsen. Varva strömming och senapssås i en burk eller krus. Låt stå i kyl för att mogna ca 1 dygn.
  • Hållbar ca 1 vecka i kyl.
Klart!

Skinnet kan också dras av strömmingen efter gravningen.

Energi:

156 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1 msk
Senapssås:
3 dl
Sötstark senap
½ dl
Dijonsenap
2 msk
Finhackad färsk dill
1 dl