Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Lättlagad "imparätt". Servera med baguette, perfekt att suga upp det goda kryddsmöret med.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gratinerade-havskraftor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form.
  • Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek.
  • Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
Klart!

Råa kräftor kan tillagas på samma sätt. Sänk ugnsvärmen till 225° och öka tiden till ca 10 min.

Ingredienser

Kokta havskräftor
8
125 g
Finhackad färsk basilika
½ dl
Finhackad färsk persilja
½ dl
Citron
rivet skal av ½
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 krm
½ dl