Gravad strömming i äppelsås

Gravad strömming i äppelsås

Förrätt
Strömmingen får nytt liv i syrligt äppelsällskap.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gravad-stromming-i-appelsas/

Gör så här

  • Blanda vatten och ättikssprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig.
  • Lägg ner filéerna i lagen, rör om. Ställ in i kyl och låt dem ligga tills köttet blivit vitt och fast, ca 8 tim.
  • Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen.
  • Blanda ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk med lock.
  • Låt stå i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.
Klart!

Ingredienser

Strömmingsfilé
½ kg
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1½ msk
Strösocker
4 msk
Sås:
3 dl
Senap
½ dl
Hackat syrligt äpple
1
Bostongurka
2 msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
½ dl