Gurksoppa med pepparrot

Gurksoppa med pepparrot

15 min Huvudrätt Förrätt
Härlig gurksoppa med sting av pepparrot och några droppar tabasco. Soppan serveras varm med ett gott bröd och pepparrotsgrädde på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gurksoppa-med-pepparrot/

Gör så här

  • Skär gurkorna i bitar, spara en bit till garnering. Skala och grovhacka löken.
  • Mixa gurka och lök i en matberedare tills det är finfördelat.
  • Koka upp vattnet och rör ner gurkröra, buljongtärningar, körvel, tabasco och grädde. Låt soppan koka någon minut.
  • Hyvla eller skiva resten av gurkan i tunna skivor och lägg ner i soppan.
  • Vispa grädden, smaksätt med pepparrot och servera till soppan tillsammans med bröd.
Klart!

Ingredienser

Gurka
700 g
Gul lök
1
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Torkad körvel
1 tsk
Några droppar tabasco
Kelda® mellangrädde
1 dl
Till servering:
Kelda® mellangrädde
1½ dl
Riven pepparrot
1 msk