Höstgryta med svamp och äpple

Höstgryta med svamp och äpple

Huvudrätt
Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hostgryta-med-svamp-och-apple/

Gör så här

  • Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken.
  • Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja.
  • Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.
  • Skala, koka och pressa potatisen.
  • Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja.
  • Koka upp grytan med crème fraiche och rör ner svamp, fläsk och äpple Låt koka några min. Strö över persilja och servera med t ex pressad potatis.
Serveringsförslag:

Strö över persilja och servera med pressad potatis.

Gryta
Gryta
(81)
Klart!

Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.

Energi:

500 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Benfri högrev
500 g
Gul lök
1
3 msk
Köttbuljong
1 tärning
Svartpeppar
1 krm
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
3 dl
Färska höstkantareller, eller annan färsk svamp
200 g
Rökt sidfläsk
100 g
Äpplen
2
2 dl
Grovhackad färsk persilja
1 dl