Janssons frestelse med oliver och citron

Janssons frestelse med oliver och citron

45 min
Janssons frestelse på nytt sätt, smaksatt med oliver och citron. Servera frestelsen i ansjovisburkarna och toppa med dillvippor och krispiga chips.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/janssons-frestelse-med-oliver-och-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Öppna burkarna men låt locket sitta kvar. Häll av spadet i en bunke. Ta upp filéerna och dela dem på längden.
  • Skala och strimla lök och potatis. Fräs löken i smör i en stor kastrull, lägg ner potatisen. Häll på grädde och mjölk.
  • Sjud 10-15 min under försiktig omrörning. Vänd ner ansjovis, rivet citronskal och oliver. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar.
  • Fyll burkarna eller andra portionsformar med blandningen och strö på ströbröd. Gratinera ca 15 min i mitten av ugnen.
  • Toppa med några chips och dill.
Klart!

Ingredienser

Ansjovisfilé à 55 g
4 burkar
Gul lök
½
Potatis
200 g
1 msk
1 dl
½ dl
Citron
rivet skal av ½
Salt
½ tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Gröna oliver, ca 30 g
10
Ströbröd
1 msk
Topping:
Potatischips, saltade
Plockad färsk dill
½ dl