Kantarelltoast med forellrom och crème fraiche

Kantarelltoast med forellrom och crème fraiche

30 min Förrätt
Har du svårt att välja mellan skagen- eller skogstema på dina tilltugg? Här kommer lösningen i form av en ljuvlig kombo av två klassiska toasts. Den har både aromatiska kantareller och lyxig rom som serveras med en klick crème fraiche för en mild syra som bryter av fint mot både svampen och rommen.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kantarelltoast-med-lojrom-och-creme-fraiche/

Gör så här

  • Börja med att blanda crème fraiche med timjan och citronskal.
  • Rensa svampen. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp en stekpanna. Börja med att steka svampen i torr stekpanna och stek tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och vitlök. Fräs 3-4 min. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Smörstek eller rosta brödskivorna.
  • Fördela crème fraiche, machésallad och nystekta kantareller på bröden. Toppa din kantarelltoast med rom, timjan och oxalis och servera direkt.
Klart!
Energi:

325 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Kantareller
200 g
Vitlöksklyftor
2
50 g
Finskuren färsk gräslök
2 msk
Salt och svartpeppar
Surdegsbröd
4 skivor
1 dl
Hackad färsk timjan
2 msk
Citron, finrivet skal
1
Machésallad
Forellrom eller löjrom
100 g
Oxalis