Köttfärssås
                                
                                     45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Matlåda
                                    Middag
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Köttfärssås är en klassisk vardagsfavorit som går att variera med olika sorters färs och kryddningar. Den här varianten är gjord på bland annat nötfärs, morötter och selleri, och får en extra rund och krämig smak tack vare tillsatsen av matlagningsgrädde. Grädden mjukar upp tomaternas syra och ger såsen en sammetslen konsistens som gör att smaken av kött och kryddor verkligen kommer fram. Servera med nykokt pasta och kom ihåg - det är alltid gästerna som ska vänta på pastan och inte tvärt om!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Morot
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Stjälkselleri
                                            
                                     | 2 | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Nötfärs
                                            
                                     | 500 g | 
| 
                                            
                                                Rött matlagningsvin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Krossade tomater (ca. 400 g)
                                            
                                     | 1 burk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Kalvfond
                                            
                                     | 1 msk | 
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Grovmalen svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Torkad oregano
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Sambal oelek
                                            
                                     | 2 tsk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Pasta penne, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 3 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
694 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g | 
| Protein: | 23,1 % | 39,5 g | 
| Fett: | 32 % | 25,1 g | 
| Kolhydrater: | 44,3 % | 75,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)