Krämig nyponfromage

Krämig nyponfromage

60+ min Efterrätt
Nyponsoppa blandad med vispad mellangrädde blir en lätt och läcker fromage.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-nyponfromage/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
  • Ta upp gelatinet och låt det smälta tillsammans med lite av nyponsoppan på svag värme i en kastrull.
  • Rör ner det smälta gelatinet i resten av nyponsoppan och blanda med farinsockret..
  • Vispa grädden och blanda grädden försiktigt med nyponsoppan.
  • Häll upp i 4 portionsskålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.
  • Lägg på halverade vindruvor och ringla ev över lite nyponsoppa.
Klart!
Energi:

135 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Gelatinblad
2
Nyponsoppa
2½ dl
Farinsocker
2 msk
Kelda® mellangrädde
1 dl
Vindruvor
60 g