Krämig sockerärtssoppa

Krämig sockerärtssoppa

25 min Huvudrätt
I den lena och välsmakande soppan döljer sig ett läckert smakmöte mellan sockerärta och körvel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-sockerartssoppa/

Gör så här

  • Ansa och skär sockerärterna i grova bitar, spara några till serveringen.
  • Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockerärter, vin, vatten och buljongtärningar.
  • Koka under lock ca 5 min eller tills sockerärterna precis har mjuknat.
  • Tillsätt körvel. Mixa soppan slät i omgångar och häll tillbaka i kastrullen. Smaksätt med peppar. Tillsätt grädden och värm soppan.
  • Servera med en klick gräddfil och toppa med finstrimlade sockerärter.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Sockerärter
600 g
Gul lök
1
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Hackad färsk körvel eller 0,5 msk torkad
1 msk
Peppar
1 krm
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Till servering:
Sockerärter