Kronärtskockssoppa

Kronärtskockssoppa

20 min Huvudrätt Förrätt
Kronärtskockssoppa med mild grädde, en skvätt sherry och härlig sälta från riven ost. En soppa som ger mersmak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kronartskockssoppa/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Dela kronärtskockshjärtanen i bitar.
  • Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i kronärtskockor och häll på buljong. Koka soppan ca 2 min.
  • Ta undan några kronärtskocksbitar till garnering och mixa resten med hälften av buljongen till slät konsistens.
  • Häll tillbaka i kastrullen med resten av buljongen och rör i grädden.
  • Koka upp soppan och smaksätt med ost, salt, peppar och ev. sherry. Nu får inte soppan koka mer.
Klart!

Ingredienser

Gul lök
1
Kronärtskockshjärtan
400 g
Grönsaksbuljong
5 dl
Kelda® mellangrädde
1 dl
1 dl
Salt
1 krm
Vitpeppar
½ krm
Sherry
ev 1 msk