Laxpytt med örter

Laxpytt med örter

40 min Huvudrätt
En ny fräsch variant av pytt i panna med lax, smaksatt med rivet citronskal och franska örter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxpytt-med-orter/

Gör så här

  • Tvätta och skrubba potatis och morötter. Skär dem i tärningar. Stek i smör ca 8-10 min eller tills mjuka.
  • Skär purjolöken i grova bitar. Tärna och salta laxen. Tillsätt purjolöken till pannan, fräs någon minut och smaka av med salt. Lägg över alla grönsaker på ett serveringsfat.
  • Stek laxen 3-4 min och lägg på fatet. Strö över citronskal och servera pytten med crème fraiche.
Klart!
Energi:

565 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Skinn- och benfri laxfilé
500 g
Medelstora potatisar
8
Stora morötter
2
Stor purjolök eller 2 små
1
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Citron
rivet skal av 1
2 dl